9.06.1898ko ekainaren XNUMXa | Luigi Fagioli jaio da.
Artikuluak

Litekeena da Luigi Fagioli 1 Formulako lasterketa bat irabazi duen gidaririk zaharren gisa pasatzea historiara.

1950ean, 1 Formula zikloaren hasieran, Alfa Romeo taldeak kontratatu zuen, eta emaitza onak eman zituen, podiumeko postuak lortuz. 1951ko denboraldian Frantziako Sari Nagusia baino ez zuen jokatu, non berak eta Juan Manuel Fangiok irabazi zuten, Ferrariko gidariei minutu bat baino gutxiago irabazita. Hala, F53 lasterketa bateko garaile zaharrena bihurtu zen, 1 urtekoa. Motor modernoari begira, lorpena nekez gainditu daiteke.

Luigi Fagioli Italiako Osimo herrian jaio zen 1898an. Bere abentura lasterketetan hasi zen, eta bere garaipenik handienak urtean izan ziren. Bigarren Mundu Gerrak eten zuen bere ibilbidea, baina etsaiak amaitu ostean, Luigi Fagioli lasterketetara itzuli zen modu handi batean.

Added: Duela 3 urte,

Argazkia: Prentsa-materialak