F1 2019 - Hamiltonek Kanadako Sari Nagusia irabazi zuen, Vetteli zigorra - 1 Formula
1. formula

Lewis Hamiltonek (Mercedes) irabazi zuen Montrealen Kanadako Sari Nagusia, Vettelen atzetik marra gurutzatu arren (5 segundo zigortu zuten aurkari bat estaltzeagatik)

Lewis Hamilton irabazi ere Kanadako Sari Nagusia a Montreal с Mercedes helmuga atzean zeharkatu arren Sebastian Vettel... Gidari alemaniarra Ferrari Izan ere, bost segundoko isuna jarri zioten 48. itzulian aurkari britainiar baten aurka heltzeagatik.

Kredituak: Mark Thompson / Getty Images-en argazkia

Iturriak: Charles Coates / Getty Images-en argazkia

Kredituak: Peter J. Fox / Getty Images-en argazkia

Borrokan ari diren bi erronkariren bizkarrean F1 mundua 2019 daude Charles Leclerc, hirugarren postua ohi baino gorri lehiakorrago batekin.

1ko F2019 Munduko Txapelketa - Kanadako Sari Nagusiaren txostenak

Lewis Hamilton (Mercedes)

Lewis Hamilton pistan irabaztea gustatuko litzaioke, eta ez Vetteli ezarritako zigor baten bidez, baina lasterketa horrela doa.

Britainiar pilotuarentzat, gero eta lidergoa F1 mundua 2019 - Bosgarren arrakasta da txapelketako lehen zazpi lasterketetan.

Sebastian Vettel (Ferrari)

Aurten Hamilton irabazteko, perfektua izan behar duzu eta Sebastian Vettel a Montreal Ez zen. Pilotu alemaniarra sailkapenean aparteko jokalaria izan zen atzo (etxera hartuta zutoina), baina lasterketan egindako akats batek - 48. itzulian Hamiltoni lekurik utzi gabe- penaltia ekarri zuen, eztabaidatua izan zen, baina, gure ustez, zuzen. Gainera, lasterketaren osteko erreakzioa ez zen oso heldua izan, eta horrek lehen eta bigarren postuaren seinaleak iraultzera behartu zuen.

Azken bost Sari Nagusietan laugarren podiuma seinale positiboa da (honetan erakutsitako abiadura bikainarekin batera. Kanadako Sari Nagusia) baina garaipena pasa den abuztutik falta da.

Charles Leclerc (Ferrari)

Abiadura eta espezifikotasuna: honela laburbil daiteke Kanadako Sari Nagusia di Charles Leclerc.

Monakoko gidariak denboraldiko bigarren podiuma irabazi du Bahrainen atzetik, eta Frantzian lasterketako laugarren postua kentzen saiatuko da. F1 mundua 2019 Ferstappen.

Valtteri Bottas (Mercedes)

Valtteri Bottas ez zen oso koherentea Montreal: txarra sailkapenean, bere burua laugarren erosi zuen lasterketan eta bonus puntu bat ibilaldi azkarra.

Sei podium jarraian lortu ostean, lehen hiru postuetatik atera zen denboraldi honetan lehen aldiz finlandiar txirrindularia.

Ferrari

Gaur Ferrari Podiumean zazpi hilabete baino gehiago lehiatu ostean, oso lehiakorrak zirela frogatu zuten: bi kirolari bakarreko podiumean zeuden.

Vettel oso azkarra da sailkapenean eta lasterketan (garaipena kostatu dion akats batekin) eta hirugarren postu erraza Leclercentzat: Cavallino goraka?