Tassie Sixesen onena zaila da gainditzea
Berri

Ashley Madden Hobarteko gidaria bere bigarren Tassie Sixes Classic titulua irabazi nahi du Hobart International Speedway-n.

Sasoian dago, auto indartsua du eta Ashley Maddenek uste du baduela zer den larunbat gauean Hobart International Speedway-n Tassie Sixes Classic irabazteko.

Arazoa da, gauza bera esan daiteke Tasmaniako ibilbide handienetako batean dauden beste 10 txirrindulariekin.

Madden, 24 urtekoa, 2004an Klasikoa irabazi zuena, pikutara doa larunbatean lasterketa berezia azken aldian irabazi ostean.

Horrek estatuko txapelketatik kanpo urteko Tassie Sixes lasterketa handienerako faboritoetako bat bihurtzen du.

Klasikorako berriro sailkatzeko, Maddenek Noel Russell, Dion Menzie, Marcus Cleary, Darren Graham eta Dwayne Sonners bezalako txirrindulari nagusiekin egin beharko du aurre.

Russell da Maddenek beldur gehien duen gidaria.

«Irabaztea oso zaila da, oso koherentea da, oso auto ona du, gidari ona du», esan zuen atzo Maddenek.

Russell-en XR6 Falcon-ek botere abantaila du Madden-en Holden-en powered Pontiac GP-ren aldean.

“Falcon motorra lau litroko lana da, aleazio buruarekin. Holden motorrak baino kilowatt batzuk gehiago ateratzen ditu ", esan zuen Maddenek.

"Etengabe lan egin genuen pneumatikoak eta esekidurak doitzen, azkarrago joaten saiatzeko".

«Zalantzarik gabe, irabazteko aukera izango dut».

«Ziurtatu behar dut lehen 10en artean sartzen naizela benetako aukera izateko».

«Mutil bizkorrekin hasten naizen bitartean, ziur nago gutxienez podiumerako aukera dudala».

Txirrindulari bakoitzak 10 itzuliko bi txandatan lehiatuko dira, 20 itzuliko finalerako irteerako parrillan posizioak zehazteko.

25etik gorako zelaia espero denarekin, txirrindulari batzuek mozketa galduko dute.

"Klasean berdintasuna gustatzen zait, inork ez du abantaila handirik", esan zuen Maddenek.

"Denon arteko laguntasuna dago, norbaitek laguntza behar badu, denak daude eta estatu osoko pista guztietan lasterketa egin dezakegu".

Tassie Sixesek bezala, esprinteko autoek euren serie nazionaleko azken txanpan parte hartuko dute.