F1 2018 - Ricciardo (Red Bull) Surprisek Txinako Sari Nagusia irabazi du - 1 Formula
1. formula

Riccardoren eta Red Bullek ustekabeko garaipena Txinako Sari Nagusian Shanghain: segurtasun autoari eta estrategia bikainari esker

Riccardo harrigarriro irabazi Txinako GPa a Shanghai - Hirugarren proba F1 mundua 2018 -rekin zezen gorria, bihurgunez beteriko lasterketa (bigarren zatian) esku-hartze bidez irabazitakoa segurtasun autoa - 32. itzulian pistara sartu zen bi txirrindulariren arteko kontaktu ostean Toro Rosso (Pierre Gasti e Brandon Hartley) - eta Austriako taldeko ingeniarien estrategia ezin hobea.

Gidari australiarraren atzean Valtteri Bottas (2 ° C Mercedes) ETA Kimi Raikkonen (3 ° C Ferrari). Hala ere, ahazteko moduko lasterketa Sebastian Vettel: pole-tik hasi eta lehen pit stop-ean Bottas-ek jazarpena jaso zuen, sartzeagatik posizioa galdu zuen segurtasun autoa eta 8. postuan amaitu zuen autoa kaltetuta Max Verstappen.

1ko F2018 Munduko Txapelketa - Txinako Sari Nagusia: ebaluazio-txartelak

Kimi Raikkonen (Ferrari)

Il GP Txina 2018 di Kimi Raikkonen Laburbilduz: larunbatean lehenengo ilara konkistatu zuen, irteeran Vettelek tira egiten du, eta itzuli batzuk eman ondoren hormak atzera botatzen du. Ferrari atsedenaldia atzeratu eta lasterka bota pneumatikoak Bottas moteltzeko prest eta horrela bere taldekidea itzultzeko baimena eman. Baina hori ez da guztia: noiz segurtasun autoa ez da boxera aldatzera gonbidatzen bus Red Bulleko gidariek egin zuten bezala. Zorte txar hori guztia gorabehera, hirugarren postuan itxi eta bigarren podiuma lortzen du denboraldiko lehen hiru lasterketetan: txalo zaparradengatik.

Daniel Riccardo (Red Bull)

Riccardo garaipena lortu zuen nahi bezain arrakastatsuan. Verstappen burkidearen baldintza berdinetan egon arren, garaipen bat lortu ahal izan zuen -bere lankidea ez bezala, dueluetan dotorea, lapiko dendako hipopotamo bat bezala- oso aurrerapen garbiak eginez. Kotxe lehiakorrago bat merezi du

Valtteri Bottas (Mercedes)

A Shanghai oso ondo ikusi genuen Valtteri Bottas: hasieran, gogor markatzen du Vettel, eta pit stop-ean lehen postura iristea lortzen du, mekanikaren gehiegizko moteltasuna aprobetxatuz. Ferrari... Bere arerio alemaniarrarekin jarraitzea lortzen du Raikkonenek moteldu eta merkatuan sartu arren segurtasun autoa baina ezer gutxi egin dezake Riccardoren aurka pneumatiko berriekin. Pilotari finlandiarrarentzat bosgarren podiuma da egindako azken sei lasterketetan: ez dago gaizki.

Lewis Hamilton (Mercedes)

Zazpi txostenean Lewis Hamilton, baina Vettel-en 8 puntu kentzeko gai izan zelako bakarrik F1 mundua 2018... Sailkapenean Bottas bere taldekidea baino motelagoa (bigarren lasterketa jarraian), ez dirudi inoiz podiora borrokatzeko gai denik. Egungo munduko txapeldunak ia sei hilabete daramatza Sari Nagusia irabazi: ofizialki krisiaz hitz egin daiteke.

Mercedes

Hirugarren lasterketa lehorrak irabazi du Mercedes baina baita lehen postua ere F1 mundua 2018 Eraikitzaileek dirua irabazi zuten kokapenetan. Horma baxuak ez du akatsik Bottasen estrategian (sarrera segurtasun autoa finlandiarraren ondoren hasi zen eta Vettel garajean sartu zen) baina gutxienez pneumatikoak alda zitzakeen Hamiltonen.