F1 2019 - Verstappenek Austriako Sari Nagusia irabazi du (orduz kanpo) - 1 Formula
1. formula

Max Verstappenek (Red Bull) Austriako Sari Nagusia irabazi zuen Charles Leclercen aurretik, baina hiru ordu behar izan zituen emaitza ofizial bihurtzeko.

Max Verstappen irabazi zuen zezen gorria il Austriako Sari Nagusia a Spielberg - bederatzigarren froga F1 mundua 2019 - aurretik Charles Leclerc baina hiru ordu itxaron behar zenuen emaitza ofiziala izan zedin. Aurrerapen polemikoa duen gidari holandarra vs bigarren gida 69. itzulian Ferrari izan ere, horrek espero baino gehiago iraun zuen ikerketa ekarri zuen.

Iturriak: Charles Coates / Getty Images-en argazkia

Kredituak: Mark Thompson / Getty Images-en argazkia

Kredituak: Lars Baron / Getty Images-en argazkia

Iturriak: Johannes Schedl-en argazkia / SEPA.Media / Getty Images

Ferstappen al-en arrakasta Zezen gorria bat dator -13 urteren ondoren- motordun eserleku bakarreko itzulerarekin. Honda podiumeko goiko eskaileran. Aipatzekoa ere Lewis Hamilton "troika"tik Mercedes zortzi hilabete geroago (bosgarren atzetik Sebastian Vettel) hau gurea da Antonio Giovinazzi hamargarrenaAlfa Romeo (Bederatzi urteren buruan betaurrekoak jantzi zituen lehen gidari italiarra: arrakasta lortu zuen azkena Vitantonio Liuzzi 2010eko Hego Koreako Sari Nagusian).

1ko F2019 Munduko Txapelketa - Austriako Sari Nagusiaren txostenak

Charles Leclerc (Ferrari)

Inoizko lasterketarik onena (orain arte) Charles LeclercLarunbatean pole position hartu zuen, eta igandean hasiera bikaina izan zuen eta ziur asko lasterketa zuzendu zuen Verstappen zoroaren aurka 69. itzulian galdu aurretik.

Hirugarren podiuma jarraian eta karrerako lekurik onena: garaipena ziur etorriko dela F1 mundua 2019, noiz ulertzea besterik ez da geratzen.

Max Verstappen (Red Bull)

Max Verstappen zoragarria izan zen: atzo bere ibilbideko emaitzarik onena erakutsi zuen (bigarrenik, gidari holandarrak ez zuen inoiz pole lortu), eta gaur, hasiera ikaragarria izan ondoren, zazpi postu galdu zituenean, berreskuratu egin zuen garaipena etxera eramateko aurrerapen polemikoa izan ondoren. .. Leclercen aurka.

Zigorra mereziko zuen? Logikoa denez, ez, komisarioen aurreko erabakien arabera, bai. Berdin du: garaipen bat merezi zuen eta beste behin ere lasterketa azkarra eta egonkorra dela frogatu zuen (18 Sari Nagusi jarraian "bost").

Lewis Hamilton (Mercedes)

Lewis Hamilton 22. itzulian, podium sendo bat bota zuen haizetara, bere aurreko babeslea hondatu zuenean Mercedes zutoin bat jo zuen, eta Sari Nagusiaren bigarren zatian, ezin izan zuen nahi bezain azkar joan. Ahaztu gabe sarean bi penalti (bigarrenetik laugarrenera) penalti puntuengatik zuzendu direla. Kimi Raikkonen sailkapenean.

Hamar lasterketa jarraian "hiru onenen" artean liderra F1 mundua 2019 podiuma galdu zuen. Gure ustez, une txarra besterik ez da: prestatu dezagun bere nagusitasuna bi aste barru etxeko sari nagusian.

Valtteri Bottas (Mercedes)

В Austriako Sari Nagusia suntsitzailea Mercedes Valtteri Bottas eguna salbatu du hirugarren sailkatuta.

Beste proba espezifikoa Finlandiako gidariarentzat, urtea koherentziaz amaitu zuen lehen hamar postuetan.

Ferrari

Bederatzi Leclerc-en lasterketarako, bost Vettel-en lidergoarentzat: sailkapenean arazoak izan ziren, eta horrek gidari alemaniarra bederatzigarren postutik abiatzera behartu zuen eta lehen pit stop-ean lasterketa eten zen, Cavallinoren mekanikariak Seb-ekin kutxetan aurkitu zirenean ibili.

La Rossak ez du zortzi hilabete daramatza Sari Nagusirik irabazi: aldi berean zezen gorria bi irabazi zituen. Oraindik asko dago egiteko ...