F1 - Verstappenek 2018ko Mexikoko Sari Nagusia irabazi zuen, Hamilton bost aldiz munduko txapelduna - 1 Formula
1. formula

Max Verstappenek 2018ko Mexikoko Sari Nagusia irabazi zuen Red Bullekin: Lewis Hamiltoni bere bosgarren F1 Munduko Txapelketa eman zion lasterketa.

Max Verstappen irabazi Mexikoko Sari Nagusia с zezen gorria baina eguneko albisterik garrantzitsuena da, dudarik gabe Lewis Hamilton, lasterketaren ostean helmugan laugarrena, ahazteko Mercedes eta bukatu F1 Munduko Txapelduna bere ibilbidean bosgarren aldiz Juan Manuel Fangio.

Erdialdeko Amerikako Lasterketak Berri Onak Dakartza Ferrari: Maranelloren taldeak bi auto podiumera itzuli zituen hiru hilabeteren buruan (2. postua). Sebastian Vettel eta 3 ° Kimi Raikkonen) eta aldea murriztu zuen Mercedes (55 puntu, baina asko) Eraikitzaileen Kopan.

1ko F2018 Munduko Txapelketa - Mexikoko GP: ebaluazio-txartelak

Max Verstappen (Red Bull)

Un Mexikoko Sari Nagusia ezin hobea Max Verstappen, lehena eta azken bost Sari Nagusietan hirugarren podiuma jarraian eta laugarren postua irabazi ahal izan zuen "lehen hiruren artean". Arrakasta, neurri handi batean, hasiera bikainari esker.

Sebastian Vettel (Ferrari)

Merezitako bigarren postua Sebastian Vettel, podiumera itzuli zen Riccardok eta Hamiltonek bi aurrerapenekin gainditutako lasterketan bi sari etsigarriren ostean.

Daniel Riccardo (Red Bull)

10 atzoko pole positionerako, 6 gaurko lasterketarako: Riccardo gaizki hasi zen, ondo errekuperatu zen, baina fidagarritasun arazoengatik berriro erretiroa hartu behar izan zuen. Gidari australiarra bost hilabete daramatza podiumera igo gabe eta gaur lehen hiruren artean postua lortuko zuen.

Valtteri Bottas (Mercedes)

Hamilton eta bezalako pneumatikoen arazoak berridazketa berehala, baina baita eman zuen bosgarren postua ere Mercedes Eraikitzaileen Koparako hamar puntu baliagarri. Oro har, hala da Mexikoko Sari Nagusia di Valtteri Bottas, hamargarren lasterketa jarraian "lehen bost"en artean.

zezen gorria

Bost urte pasa dira (Vettel / Webber USA 2013), hau da, bi zezen gorria ez zuten lehen ilaratik tiro egin. Gaur garaipena merezi du: pena ematen dit Riccardoren kotxeak, madarikatua dirudien...