Txinako GP F1 2019: Telebistako programak - 1 Formula

Telebistako programak (Zuzenean zuzenean eta TV8n aurrez grabatuta) Txinako Sari Nagusia Shanghain, 1ko F2019 Munduko Koparen hirugarren etapa eta zirkuaren historiako 1.000. Sari Nagusia

Il Txinako GPa a Shanghai - Hirugarren etapa F1 mundua 2019 - egunean emango da zuzentzeko su Zerua и geroratua su TV8 (behean aurkituko duzu Telebistako ordua).

Igandean bisita egingo dugu 1.000 GP 1 Formulako historian: ekitaldi paregabea zeinetan Mercedes denboraldiko hirugarren hartua lortzen saiatuko dira (nahiz eta Ferrari dena egingo dute hori saihesteko).

EGILEAK: Lars Baron / Getty Images-en argazkia

ITURRIAK: Ker Robertson / Getty Images erabiltzailearen argazkia

ITURRIAK: Charles Coates / Getty Images-en argazkia

F1 2019 Txinako Sari Nagusia: zer espero

Il katean di Shanghai – egoitza Txinako GPa estrategia-trebetasunak dituzten taldeak saritzeko modu azkar bat da: Ferrari sei urte daramatzat hemen irabazi gabe.

Garrantzitsua da ondo hastea: azken bost urteetan, nor hasi zen zutoina lau aldiz irabazi zuen. Jarraian aurkituko duzu egutegia - Sari Nagusia di 1 formulaondoren Telebistako ordua su Zerua e TV8 eta gure iragarpena.

F1 2019 - Shanghai, egutegia eta telebistako programak Sky eta TV8-n
12ko apirilaren 2019a, ostirala
04:00-05:30Free Practice 1 (Live on Sky Sport F1)
08; 00–09:30Free Practice 2 (Live on Sky Sport F1)
13ko apirilaren 2019a, larunbata
05:00-06:00Free Practice 3 (Live on Sky Sport F1)
08:00-09:00Sailkapena (zuzenean Sky Sport F1en, 15: 00etan atzeratu da TV8an)
14ko apirilaren 2019a, igandea
08:10Lasterketa (Sky Sport F1-en zuzeneko emankizuna, 15: 00etan atzeratu da TV8an)

1 ° Lewis Hamilton (Mercedes)

Lewis Hamilton asko maite Txinako GPa: bost garaipen Shanghai (azken bost urteetan hiru), zortzi podium eta sei pole position.

Munduko txapelduna ere sasoi bikainean dago azken lau estropadetan hiru garaipen lortuta.

2. Sebastian Vettel (Ferrari)

Shanghai hau ez da abesti gogokoena Sebastian Vettel: gidari alemaniarrak arrakasta bakarraz har dezake GP Txinan (duela hamar urte, gainera), bost podium eta lau pole position (iaz azkena).

Pilot Ferrari erredentzioaren bila: zazpi hilabete baino gehiagotan ez du irabazi, aurten oraindik ez du podiumik irabazi eta F1 mundua 2019 Leclerc taldekide gazteagoaren atzetik ere geratzen da.

3 ° Valtteri Bottas (Mercedes)

Valtteri Bottas ondo hasi zen F1 mundua 2019: txapelketako liderra lehen eta bigarren postuekin. Ahaztu gabe 14 GP jarraian «lehen bost»en artean zeudela.

Hala ere, finlandiar pilotuak ez zuen inoiz irabazi Txinako GPa (emaitza onena iaz bigarren izan zen) eta, are garrantzitsuagoa dena, ez zen inoiz Shanghaiko lehen lerrotik hasi.

Erlojua: Max Verstappen (Red Bull)

Hamaika Top XNUMX Grand Prix titulu jarraian eta sei podiumeko azken zazpi Grand Prix tituluetan: Max Verstappen jarraitutasun ikusgarria aurkitu zuen.

Gidari holandarraren atzeko istorioa Txinako GPa? Ez da salbuespena: zero garaipen, podium bakarra 2017an (3. postua) eta sailkapen etsigarriak.

Hurrengo komandoa: Mercedes

La Mercedes irabazten duen taldea izateko aginpide osoa du Shanghai: bederatzi ediziotan Txinako GPa Alemaniako taldeak zortzi aldiz lortu zuen gutxienez auto bat podiumera eramatea. Bost garaipen eta sei pole position ahaztu gabe.

Zilarrezko geziak nagusitu ziren -besteen zorigaitzei esker ere bai- hasieran F1 mundua 2019 bi parentesirekin lehen bi munduko txapelketetan, baina hirukotea nekez dirudi.