F1 2018 - Errusiako GP: Mercedesen dominazioa - 1 Formula
1. formula

Mercedesen nagusitasuna Sotxiko Errusiako Sari Nagusian: Hamiltonek 1ko F2018 Munduko Kopako hamaseigarren etapa irabazi du bere taldekide Bottasen laguntzari esker (2. postua)

La Mercedes menderatua - iragarri genuen bezala - Errusiako Sari Nagusia a Sochi: Lewis Hamilton hamaseigarren etapa irabazi zuen F1 mundua 2018 eskerrik asko solaskidearengandik jasotako zerbitzuagatik Valtteri Bottas (2. helmugan, irabaztea mereziko zuen, baina bere taldeak postua uztera behartu zuen).

Ikusi zuen lasterketan Ferrari di Sebastian Vettel e Kimi Raikkonen 3. eta XNUMX. postuak hurrenez hurren, emanaldi izugarria ospatzen dugu Max Verstappen... Gidari holandarra zezen gorria, 19. hasi zena, aparteko itzuleraren protagonista bihurtu zen: 13. lehen itzuliaren ondoren, 10. hiru itzuliren ostean, 5. 8 itzuliren ostean eta 19. itzulian ere lider izan zen (pneumatikoen aldaketa eta lasterketa amaitu aurretik bosgarren postuan) .

1ko F2018 Munduko Txapelketa - Errusia GP: ebaluazio-txartelak

Lewis Hamilton (Mercedes)

Lewis Hamilton hurbiltzen F1 mundua 2018 azken sei Sari Nagusietako bosgarren garaipenari esker. Arrakasta bat Bottasen esker onari esker eta baita lasterketa ezinhobe baten ostean, zeinetan boxeo-estrategian akats bat zuzentzea lortu zuen (Vettelen atzetik eraman zuena), txirrindulari alemaniarra denbora gutxian maniobra erraz batekin saihestuz.

Valtteri Bottas (Mercedes)

Un Errusiako Sari Nagusia apartekoa Valtteri Bottas, egilea Sochi - zutoina eta hasiera bikaina. 25. itzulian posizioa Hamiltonen esku utztzera gonbidatzen duten aginduen ondorioz podiumeko gorengo postua alde batera utzi behar izan du, azken hiru Sari Nagusietan munduko bigarren podiuma eramaten du oraindik. F1 mundua 2018.

Sebastian Vettel (Ferrari)

Hirugarren postua Sebastian Vettel в Errusiako Sari Nagusia azken bost Sari Nagusietako laugarren podiumarekin bat dator, baina hemen ez dago ospatzeko gauza handirik, garaipena hilabete baino gehiago falta baita. Hamiltonen aurreratzea zilarrezko gezien nagusitasunaren erakusgarri da.

Kimi Raikkonen (Ferrari)

Sauberrekin sinatu zuenetik Kimi Raikkonen "Settled down": laugarren postua atzerapenik gabe finlandiar pilotuarentzat.

Mercedes

Aurten ere Sochi la Mercedes apurrak utzi zizkien aurkariei: bosgarren garaipena (eta hirugarren bikoitza) bost gaietan Errusiako Sari Nagusia.